Retraites

Retraites naar mijn Hart

Een paar keer per jaar organiseer ik een retraite. Een paar dagen voor ontmoeting, bezinning, stilte, meditatie, creativiteit, reflectie, plezier, en het leven vieren. Interspiritualiteit is een rode draad door het programma heen. Soms nadrukkelijk, soms op de achtergrond.

Met veel plezier creëer ik de inhoud rond een thema. De inspiratie vind ik in wat ik hoor wat mensen bezig houdt, waar behoefte aan is en waar het verlangen naar uitgaat. Ook wat in mijn eigen Hart speelt is een grote inspiratie. Het zijn dus ‘Retraites naar mijn Hart’. Voortkomend uit die van mij, met de bedoeling het pad naar jouw Hart te bewandelen…

Ik kijk uit naar onze ontmoetingen van Hart tot Hart!

Stuur me een berichtje als je graag op de hoogte gehouden wilt worden!

Wanneer mijn Ziel spreekt…

Je Ziel ontdekken en leren kennen is een ‘neverending story’. Het is als het reizen door het heelal, steeds weer is er nog meer, in alle uithoeken. Het is een poort naar de Essentie van dit leven, van het Bestaan. We kunnen de Ziel leren kennen door de weg naar binnen, zoals bijvoorbeeld door middel van meditatie, contemplatie, reflectie, en door te onderzoeken wat het verschil is tussen ego en Ziel. Maar ook door juist de weg naar buiten, zoals expressie, beweging en dans, door uit de weg te gaan met gedachten en oordeel en dan te laten ontstaan wat er wil ontstaan;  de poort openend voor de Ziel om zich in het hier en nu te laten zien, te laten horen, te laten ervaren.

.

In dit weekend staat de taal van de Ziel, het karakter van de Ziel centraal. We begeven ons in de mystieke natuur van onze Ziel. We creëren heilige ruimte en tijd voor ons zelf en de ander. We leren onze Ziel kennen als DE metgezel in ons leven en we zijn de getuigen van de Ziel van anderen. Door middel van gesprekken, uitwisseling, oefeningen, expressie, meditatie, stilte, dans en beweging, teksten en gedichten, en uiteraard humor en plezier. We keren ons in liefde binnenstebuiten en laten ons verwonderen. We laten de puurheid spreken van wie wij ten diepste zijn.

Ik ontmoet je graag tijdens deze mystieke retraite, van Ziel tot Ziel, en kijk uit naar het mee mogen maken van de Belofte die elke Ziel in zich draagt en wat dit voor jou en voor ons allemaal zal mogen betekenen.

Wanneer

Vrijdag 26 – zondag 28 mei 2017

Waar

Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther

Kosten

€265 – €295

2- of 1-persoonskamer, Inclusief verblijf, maaltijden en materialen. Consumpties ’s avonds voor eigen rekening.
(bij een minimuminkomen maak ik graag een afwijkende afspraak over de kosten.Neem daarover dan even persoonlijk contact met mij op.)

De retraite wordt verzorgd en geleid door Joan Elkerbout, interspiritueel/interreligieus voorganger. Zij put graag uit de wijsheid en mystiek van alle (religieuze) wijsheidstradities wereldwijd. Daarnaast kent zij een bevlogenheid in de psychologie en innerlijk werk, om op deze wijze als mensen zo dicht mogelijk te kunnen komen bij wie wij van binnen ten diepste zijn. Het liefst bewandelt zij actief met mensen het pad van de mystiek.

Je kunt je HIER! inschrijven. Mocht je nog vragen hebben, neem dan even contact op via metJoan@NaarmijnHart.nl.