Vieringen

Vieren, in mijn beleving, komt als van nature tot stand wanneer we helemaal zijn zoals we bedoeld zijn. Wanneer we volledig het goede in ons belichamen en uitdragen. Vieren doen we dan ook dagelijks, met name op die momenten wanneer wij tot ons recht komen.

Wanneer er bijzondere momenten plaatsvinden in ons leven, dan bestaat bijna altijd de behoefte het vieren daarvan op speciale en versterkte wijze uit te drukken, opdat het ons altijd bij zal blijven. Momenten zoals geboorte, huwelijk en jubilea. Maar ook bijvoorbeeld verhuizingen, afstuderen, naar de basisschool gaan, en vele andere momenten die van belang kunnen zijn om met aandacht te vieren.

Ook uitvaarten en herdenkingen zijn in principe vieringen. Weliswaar met een gepaste sfeer, maar ook dan belichamen we de essentie van die persoon of personen van wie we afscheid moesten nemen. Je viert als het ware de betekenis die zij hadden en je benadrukt dat nog eens zo, dat het ons – wellicht voor altijd – bijblijft.

Graag ondersteun ik u bij het samenstellen en schrijven van een viering voor bijvoorbeeld een huwelijk, een kindzegening of een uitvaart. Of voor welke andere gelegenheid dan ook die voor u van belang is. Als u daar prijs op stelt kan ik de viering ook daadwerkelijk leiden op de dag zelf en er in voorgaan. Maar het kan ook zo zijn dat u of iemand anders dat doet.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor Huwelijksvieringen, Welkom aan je kindje, Laatste levensfase, erediensten en Andere mogelijkheden.

(portraitfoto gemaakt door Eyeshine Photography www.facebook.com/EyeshinePhoto)es