Huwelijken

Met liefde en plezier ben ik beschikbaar om samen met u uw huwelijksviering samen te stellen en er iets bijzonders met een eigen karakter van te maken. Ik zie het als mijn taak om me te verdiepen in uw ‘taal’ en spiritualiteit, en zo nodig religieuze achtergrond. Graag doe ik dit voor iedereen, met elke (religieuze) achtergrond. Ook LGBTQ koppels zijn meer dan welkom.

Vanwege het feit dat ik een Interreligieus Voorganger ben (heb in de Verenigde Staten officieel ook de titel van Reverend, oftewel dominee/pastor), ken ik een groot enthousiasme en inspiratie om een passende combinatie te maken van twee of meerdere religieuze achtergronden van het koppel. Dus wanneer bijvoorbeeld één van u beide moslim is, en de ander katholiek, dan integreer ik met liefde teksten, rituelen en muziek in de viering tot één geheel.

Maar ook als één van u beide meer atheïst is en de ander wel iets met een religie, spiritualiteit of zingeving wil ga ik graag die uitdaging met u aan. Als u er samen van overtuigt bent dat u met de eigen visies en spirituele achtergronden bij elkaar hoort, dan kan dit hoe dan ook tot uitdrukking komen in de viering!

Er zijn verschillende mogelijkheden om mij in te zetten:

  • Ik stel met u de viering samen en leid de viering (met uiteraard desgewenst de medewerking van familie, vrienden en wellicht van u zelf).
  • Ik stel met u de viering samen, maar iemand uit uw familie of vriendenkring gaat het voor u doen. (dit vraagt alsnog veel organisatie van u of uw familielid/vriend)
  • U trouwt apart op het gemeentehuis en daarna hebben we de viering op een andere lokatie
  • U benoemt mij voor die dag als buitengewoon ambtenaar, zodat ik ook het wettelijk huwelijk kan voltrekken, waardoor we alles in één viering laten samenkomen.

Hieronder leest u in de bijlage meer over hoe ik graag te werk ga. Maar uiteraard beginnen we met een afspraak ter kennismaking om te kijken of het klikt. Aan de hand van die ontmoeting besluit u of u met mij in zee wilt gaan.

Bent u nieuwsgierig of ik de juiste persoon ben voor uw huwelijksviering? Stuur mij dan een mailtje, zodat we een afspraak ter kennismaking kunnen maken! Ik kijk er naar uit!

Werkwijze en tarieven voor Huwelijksvieringen

(portraitfoto gemaakt door Eyeshine Photography www.facebook.com/EyeshinePhoto)